(PIMMETJE ) Een kinderverhaal.




Geschreven door zijn Opa

Het verhaal van Pimmetje.

Het verhaal begint op een klein dorp in Noord Holland. Pimmetje werd geboren in een klein stadje. Daar woont hij met zijn ouders. Pimmetje is erg klein als hij wordt geboren, maar hij is wel levenslustig. Moeder staat voor de klas, (maar heeft nu verlof), is dan ook de hele dag met hem bezig. Vader werkt op de het bedrijf van zijn buurman. Nu Pimmetje op de wereld is groeit hij als kool. En de jaren vliegen voorbij. Hij doet allemaal dingen anders dan andere kinderen van zijn leeftijd, hij kruipt achteruit in plaats van vooruit, bij het zitten schuift hij achteruit. Bij het opstaan later, trekt hij zich op aan het tafelkleed, met als gevolg wat er op staat vliegt over de grond. Na z'n eerste twee jaar haalde hij van alles uit, zoals uit zijn kinder-ledikant klimmen en vol op zijn hoofd terecht kwam, wat hem een grote bult opleverde.

Pimmetje gaat naar de kleuterschool.

Bij zijn vierde levensjaar ging hij naar de kleuterschool. Dit werd voor hem één groot feest. Hij kon er spelen en veel kattenkwaad uit halen. Zo gooide hij regelmatig de kleurvloeistof over de tafel waar hij aan werkte, of plaagde meisjes door hun poppen te verbergen. De kleuterjuf heeft haar handen vol aan hem. Hij bedoeld het niet zo kwaad, maar heeft zichzelf niet onder controle.
Thuis gekomen heeft hij veel verhalen, maar verteld eigenlijk niets, hij zit vast met zijn gedachte.
Op zijn derde jaar hebben zijn ouders en grootouders hem al veel voorgelezen, en hij begon toen al woordjes te lezen en begrijpen. Op zijn vierde las hij al volle zinnen, als hij zo alleen in een hoekje zit heeft hij meestal een boekje voor zijn neus.

Pimmetje zit de eerste klas.
Hij heeft moeite om zich te concentreren, hij is de leerlingen in zijn klas ver vooruit. Hij heeft steeds de neiging om andere kinderen te helpen, waardoor zijn eigen werk niet klaar komt. De juffrouw vind hij ook maar niks, ze is niet streng genoeg vind hij. Eigenlijk zou hij aan een aparte tafel moeten zitten. Buiten ziet hij alle vogels vliegen. Hij wil eigenlijk voor leeftijd als maar spelen. Hij is goed in voetbal, en speelt dat dan ook graag met zijn vriendjes. Na schooltijd spelen ze altijd op veld naast hun huis. Ze maken er twee doelen van de jassen. Veelal komen dan de vriendjes uit buurt, om met Pimmetje een partijtje voetballen.

Pimmetje wordt lid van een korfbalvereniging.

Na een paar maal te hebben gekeken bij een korfbalwedstrijd bij hem in de buurt, heeft Pimmetje zolang gezeurd, dat zijn ouders hem hebben aangemeld bij die korfbalvereniging. Zijn ouders hadden eerst aan hem gevraagd waarom wil je dit zo graag. Pimmetje antwoorde er doen ook meisjes mee. Zijn eerste wedstrijd moesten vader en moeder natuurlijk mee. Zijn medespeelstertjes kon hij nog niet goed van naam. Daarom ging er nogal wat mis. Opa en Oma waren ook komen kijken. Ze verloren de wedstrijd met vier nul, maar hadden pret voor twee. Nog even naar de kantine wat fris drinken. Pimmetje maakte zich nogal druk omdat hij had verloren, en dat staat nog niet zo goed in zijn boekje. Maar verliezen moet je leren.

Pimmetje gaat op vakantie:

Vader en moeder hebben een skivakantie geboekt in Oostenrijk. Rond de jaarwisseling hebben zij daar een appartement gehuurd. Opa en Oma gaan ook mee om op Pimmetje te passen. Opa en Oma gaan alvast vooruit, want het is een lange rit, dus zij overnachten onderweg. De volgende dag gaat Pimmetje met zijn vader er moeder op pad, om het in een keer te rijden. Hopelijk zijn oma en opa er dan al, en is de koffie klaar. Laat in de avond komen zij aan, en heeft oma de koffie en het eten klaar. We hebben allemaal een eigen kamer. Het heeft er erg veel gesneeuwd, dus dat zal veel pret geven. Na nog even voorgelezen te zijn door opa valt hij al snel in slaap.

Pimmetje gaat op skiles:

Al vroeg in de morgen moet iedereen opstaan want Pimmetje krijgt zijn eerste skiles. Na te hebben ontbeten, gaan wij eerst naar de verhuurwinkel om een paar ski's voor Pimmetje uit zoeken. En dan gaan met z'n allen omhoog met de gondel, welke al aardig vol zit met ouders en kinderen die naar de skischool gaan. Boven aan gekomen, staat er een koude wind maar het zonnetje schijnt. Pimmetjes ouders gaan hem inschrijven bij de skischool, en oma en opa gaan naar het restaurant.

De eerste les:

Pimmetje staat op zijn ski's en kijk rond om zich heen, naar hoe anderen het doen. Maar iedereen is voor het eerst. De skileraar een heel vriendelijke man, geeft iedereen apart zijn instructies hoe en wat er moet gebeuren. Hoe houd je je ski's bij het remmen etc. Dan gaan ze op de lopende band om even later van een kleine heuvel naar beneden te glijden. De eerste keer gaan verschillende op hun neus, zo ook Pimmetje, maar de skileraars zijn er direct bij om hun weer overeind te helpen. Ze leren al snel remmen door de ski's in een punt naar voren te zetten.

Koffie drinken met oma en opa.

In de middagpauze halen opa en oma Pimmetje op van de skischool. En gaan met hem naar het restaurant, waar even later pa en ma ook verschijnen. Oma en moeder gaan de bestellingen ophalen, en Pimmetje wil graag Oostenrijkse pannenkoeken. En daarbij warme chocolademelk.
Algauw kwamen oma en moeder terug met het bestelde, met ze allen aan een grote tafel, alles opgegeten. De tijd vliegt om, en Pimmetje moet alweer naar skiles. Na een kleine sneeuwbui gaan ze weer hun gang onder leiding van de skilaressen.

's Avonds 

Moe maar voldaan komen ze thuis in het appartement, hier wordt vaak besloten om/of thuis en/of uit eten te gaan. Veelal draait het uit om uit eten te gaan, in het dorp zijn diverse goede gelegenheden. Zoals bij de camping kan je goed eten voor een schappelijke prijs. Pimmetje wil meestal Oostenrijkse worstjes, en pannenkoeken en meestal besteld hij dat zelf. De obers vinden dat erg leuk, en maken vaak een praatje met hem. Dan zegt Pimmetje later tegen zijn vader, wat zei de man eigenlijk want ik versta nog geen Duits. Veelal kan hij het niet op omdat het te veel voor hem is. Na het eten nog even voor laten lezen door Opa, en dan gaan slapen.

Weer thuis:

Thuis gaat Pimmetje naar school, hij doet dat met veel plezier. Tevens is hij opgegeven bij het zwembad in de buurt. Ook heeft hij zelf besloten om te gaan korfballen, omdat daar ook meisjes aan meedoen. Zijn eerste zwemles is op woensdagmiddag. Zijn eerste training van het korfballen begint op donderdagavond in de zaal.

De eerste zwemles:

Hij staat al klaar bij de deur, en roept naar zijn moeder, opschieten anders komen wij te laat.
Bij het zwembad aangekomen, eerst de zwemkaart maar laten afstempelen. Dan snel naar binnen de kleedhokjes in. Even later staat hij al bibberend bij de douches welke ze eerst moeten nemen om in het zwembad te mogen. Het water van douches is lekker warm, dus iedereen gaat er onder. Dan staan ze klaar bij de rand van het zwembad, deze loopt trapsgewijs naar beneden. Het water is hier dus niet zo diep. De badjuffrouw spreekt ze eerst toe, dat ze goed moeten luisteren, en daarna mogen ze op de tweede tree gaan zitten om aan het water te wennen. Eerst spetteren met hun beentjes, dit geeft al heel wat pret, want het water spat alle kanten uit, en ook over de moeders of vaders heen die ook in het zwembad mogen.

Zijn eerste diploma:

Al vroeg moeten Oma en Opa op om op tijd bij het zwembad te zijn. En het is bij twee uur rijden.
Maar op tijd arriveren zij bij het zwembad. Het is al een drukte van je welste. Ook andere diploma's moeten er gezwommen worden. Eerst de kleintjes die voor hun A diploma gaan. Ook Pimmetje staat klaar om zijn proef af te leggen. De ouders en de grootouders die aanwezig zijn houden hun hart vast, en moedige de kinderen aan. Maar de zwem juffrouw maant de mensen tot stilte, ander worden de kinderen helemaal van streek. Dit hielp wel, alle kinderen hebben hun diploma gehaald. We kunnen weer trots zijn op Pimmetje.

Na het behalen van de diploma:
Wordt het nogmaals feest, op naar Mac Donald, waar getrakteerd zal worden, door Opa en Oma.
Natuurlijk kip nuckuts en cola. Opa een big mac en Oma neemt altijd een hamburger. Dan op weg weer naar huis waar papa en mama al zijn. Ze zijn eerder bij de Mac Donald weg gereden, en hebben koffie gemaakt. Na nog wat nagetafeld te hebben, zijn oma en opa weer naar huis gegaan.

Het Sint Nikolaas feest:
De dag breekt aan, en het is 5 december. Dat is voor de kinderen de verjaardag van Sint Nikolaas. Al vroeg zijn ze wakker, want de Sint wordt op school verwacht. Dus snel wat gegeten, en dan op weg naar school, wel in een vrolijke bui, maar ook toch wel een beetje angstig. Op school aangekomen zijn er al heel wat kinderen, ze gingen eerst maar naar binnen, want het was buiten nogal koud. Maar er werd afgesproken als de Sint er aan komt dan gaan we naar buiten en verwelkomen hem met een liedje. Even later riep de Hoofdleidster de kinderen naar buiten want zij had vernomen dat de Sint er aan kwam, misschien.

Vandaag een nieuw avontuur.
Pimmetje is 6 jaar en gaat te skiën in Oostenrijk. Deze maal zonder oma en opa, deze hoeven niet meer op te passen. Hij gaat weer naar de skischool, en daar trektochten meemaken. Hij hoopt dat hij weer een diploma krijgt net als vorig jaar. Zijn Opa en Oma zouden dit jaar ook weer meegaan, maar door de crisis is dit toch afgeketst. Hij belde uit Oostenrijk met een klein stemmetje zijn jullie ook met vakantie en waar. Maar Opa moest hem teleurstellen, en hem vertellen dat ze gewoon thuis zaten. Vandaag is hij weer thuis gekomen, opa gebeld en hij was vijfde geworden.

Pimmetjes rapport.
Er is al bijna weer een jaar voorbij, dus hij heeft een voorjaars-rapport gekregen. Opa en Oma werden geroepen om het bekijken. Pimmetje is een jongetje wat zijn tijd ver vooruit is, hij is nog maar 6 jaar, maar volgt al de lessen uit twee groepen hoger. Dit is ook uit zijn rapport af te leiden, de cijfers zijn van dien aard dat opa en oma er verbaasd naar staan te kijken. Zij hopen alleen maar dat het geen eenling gaat worden. Maar tot nu toe is daar nog niets van te merken, hij is erg sociaal betrokken, en vriendjes komen hem graag ophalen om mee te spelen. En als opa vraagt of zijn vriendjes het niet vervelend vinden dat hij zo ver voor uit is, zegt hij nee want dan kan ik ze helpen als ze het niet snappen. Helaas komt hij dan zelf niet altijd klaar met zijn opgedragen werk.

Pimmetje en zijn sport:
Nu hij de leeftijd van zeven jaren heeft bereikt, wordt hij wat sterker, en laat zich dan ook in zijn sport meer gelden. In de wedstrijd maakt hij zelf veel punten, maar gunt ook zijn medespelers dit. Ze kan het zijn dat ze met overmacht winnen. Het winterseizoen is begonnen, dus wordt er in de zaal gespeeld. Verder gaat hij omdat hij weer met vakantie naar Oostenrijk gaat, flink getraind op de lange latten. Ze hebben een borstelbaan in de buurt gevonden, waar elk weekend  naar toe wordt gereden.
Opa en Oma komen elke maandag op bezoek, en halen hem van school. Zijn moeder is dan nog aan het werk. Als hij thuis komt met Opa en Oma wil hij altijd graag buiten spelen. Hij zoek zijn vrienden op om te gaan voetballen. Veelal zijn ze veel groter dan hij, maar hij is veel slimmer.

Pimmetje gaat naar een andere school:
Op de leeftijd van acht jaar blijkt da Pimmetje uitstekend kan leren. Hij gaat nu naar een zogenaamde plus klas, waar hij leert zelfstandig te studeren. Hij heeft een wiskunde knobbel. Hij heeft ook een vriendje die naar deze school gaat, ze kunnen het uitstekend vinden. Hij groeit nog steeds en is nu reeds 10 jaar, wat gaat de tijd toch vlug.

Pimmetje gaat naar het voorgezet onderwijs.
Dit is op het havo vwo niveau. Hij gaat er alle dagen op de fiets naar toe, door regen en wind wat hem helemaal niet afschrik. Hij moet dwars door de stad, wel erg dapper voor zo'n klein ventje.
Hij zit nu al in het tweede jaar, het eerste jaar was wel wennen. Maar de resultaten waar van dien mate dat hij met vlag en wimpel naar het volgende jaar mocht gaan. Hij nu dan ook veel huiswerk, daar heeft hij nogal veel moeite mee. Hij speelt liever spelletjes op zijn computer. Maar onder lijding van zijn ouders gaat dit wel goed. Als hij er aan wordt gezet is het ook zo klaar. Soms vraagt hij aan zijn opa hoe hij sommige taalvormen zou moeten omschrijven. Dat is het voor soms moeilijk dat hij niet kan helpen, het gaat tegenwoordig zo veel anders. Maar een goede raad van opa wordt vaak ter harte genomen, zoek het maar op internet. En dan is hij blij, want dan is het zo opgelost.



Reacties

Populaire posts van deze blog

EEN ONDEUGEND VERHAAL (Roman)

MIJN VERHAAL OVER ONS DORP

DE STAMBOMEN APPEL